Reteta am luat-o de aici, singurele lucruri pe care as avea sa le adaug ar fi ca daca este framantat foarte bine, aluatul creste foaaarte mult, eu a trebuit sa deschid cuptorul dupa 15 minute pentru ca dadeau pe afara cozonacii desi am respectat proportiile si am folosit forme normale de cozonaci. Asa ca neaparat formele ar trebui tapetate cu hartie de copt pentru a putea scoate imediat cozonacii ( evident eu nu am putut sa-i scot imediat si s-au sfaramat un cozonac fiind compromis din start, celalalt avand un echilibru indoielnic )
Pasca in schimb, la care am folosit tot aluat de cozonac dar si hartie de copt a iesit foarte bine. Umplutura am facut-o cu 5 oua, 750 de grame de branza de vaci, 3 linguri de zahar,150 g stafide,100g cirese uscate, 1 baton de vanilie si esenta de rom. Ouale se separa, albusurile se bat spuma si se adauga la sfarsit iar galbenusurile se bat cu zahar. Se incorporeaza treptat restul de ingrediente si foarte important, albusurile se amesteca la sfarsit, inainte de a pune pasca la cuptor, pentru a obtine o compozitie cat mai pufoasa.
Inca ceva, daca va apuca sentimente traditionaliste in preajma sarbatorilor celebrate de regula cu indopat la greu, nu faceti conzonaci si sarmale in aceeasi zi. Urmeaza si postul cu sarmale.
No comments:
Post a Comment