Thursday, 22 July 2010

Burgeri de curcan si tzatziki

Ceva bun de tot pentru comeback ....

Ingrediente pentru 4 miniburgeri  si tzatziki

- 250 de piept de curcan tocat
- coaja de lamaie bio rasa
- putin patrunjel tocat
- usturoi
- 1 ou
- frunze proaspete de cimbru
- o rosie sau doua si ulei de masline pentru uns painicile
- sare si piper

Tzatziki
- 500 de grame de iaurt  gras scurs de apa bine, in tifon - cu cat mai mult cu atat mai bine
- 1 catel de usturoi
- ulei de masline
- 1 castravete curatat de coaja si eventual si de semintele din mijloc, taiat cubulete
- 1 lingurita de menta uscata
- sare si piper


Pentru burgeri amestecati toate ingredientele bine si dati-le o forma corespunzatoare. Ungeti un gratar cu putin ulei  si se perpelesc pe fiecare parte cam 3-4 minute. Sau exista varianta si mai sanatoasa la cuptor 10 minute, sub grill, avand grija sa ii intoarceti la un moment dat.

Tzatziki-ul se executa la fel de rapid, se amesteca iaurtul  cu usturoiul pisat, 1 lingura de ulei de masline si  menta. Castravetii taiati cubulete sa sareaza si se lasa cam 10 - 15 minute intr-o strecuratoare. Vor lasa foarte multa apa in acest fel si nu vor subtia bunatate de tzatziki.

Niste mini ciabatta, pe care o ungem cu o rosie taiata jumatate .... no ketchup !!!! si salata ...and there you go ... fancy healthy burgers.

No comments:

Post a Comment