Tuesday 22 March 2011

Pistachio coated chicken with cucumber yogurt garnish

La cererea spectatorilor si fanilor :), am revenit cu o reteta foarte simpla, de regim cu rezultat gustos, cum v-am obisnuit pana acum.

Ingrediente pentru 2 persoane:

4-500 grame de piept de pui, curatat, taiat fasii
1 albus de ou batut spuma
100 de grame de fistic curatat si pisat
1 lingurita de boia dulce de ardei
un pinch de seminte de chilly
3 linguri de parmezan ras
1 lingura de ulei de masline.
sare, piper
2 castraveti
1 iaurt gras
oregano

Preparare:
Se incinge cuptorul la 180 de grade C.
Pieptul de pui se spala, se usuca bine bine cu un servet de hartie si se da cu sare, piper.
Fisticul pisat se amesteca cu boia, chilly, parmezan si ulei de masline.
Se da pe rand fiecare bucata de piept de pui prin albusul batut spuma si dupa in amestecul de fistic * ca la snitele. Pe o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza frumos fiecare bucata de pui fisticuita.

Se da la cuptor pret de 30/40 de minute, sub supraveghere atenta pentru ca trebuie sa intorci bucatile de pui, cam pe la jumatea timpului de coacere. Dupa ce le-ai intors, se mareste putin focul sau si mai bine, se da cuptorul pe optiunea grill. Tot secretul e sa nu se usuce prea tare carnea si sa obtinem o crusta crocanta si delicioasa.

Castravetii se curata de coaja cu un peeler de legume. Cu aceleasi peeler, se taie fasiute subtiri pana dam de seminte. Partea cu seminte nu o folosim, mai ales ca atunci cand nu sunt in sezon, centrul castravetilor e destul de amar. Se sareaza si se lasa 10 minute, pana mai lasa niste apa. Se scurg castravetii de apa, eventual se pot asezona cu niste otet si ulei de masline, iar deasupra punem o lingura de iaurt grecesc si se presara oregano.


Arome mediteraneene pentru gusturi fine. :D

No comments:

Post a Comment