Wednesday, 24 November 2010

Cookies cu stafide

O reteta de cookies pentru care nu astepti prea mult, practic in 40 de min te poti bucura de ele, incluzand timpul de racire. Am adaptat o reteta de pe www.joyofbaking.com.

Ingrediente :

- 260 g de faina
- 170 g de unt la temperatura camerei
- 100 g de zahar brun * in reteta originala erau 210 grame dar si asa mi s-au parut cam dulci
- 150 g de stafide negre ( cele aurii sunt tratate cu dioxid de sulf )
- 1 ou mare
- 2 linguri de iaurt
- 1 pinch de scortisoara
- jumatate de lingurita de sare
- 2 lingurite de praf de copt
- vanilie si rom

Ce e de facut?

1. In general primul pas cand faci cookies este amestecarea untului cu zaharul pana devine oarecum spumos. Un mixer electric ajuta foarte mult. Incalzim cuptorul la 180 de grade.
2. Faina se amesteca intr-un bol separat cu praful de copt, sarea si scortisoara.
3. Se incorporeaza in amestecul de unt, oul, iaurtul si vanilia.
4. Treptat se pune si faina pana obtinem un amestec ceva mai tare decat cel de prajituri dar mai moale decat o coca.
5. La sfarsit se adauga si stafidele, stropite cu esenta de rom.
6. Punem cate o lingura de aluat la o distanta de 5 cm una de alta, pe o tava tapetata cu hartie de copt. Ies cam doua tavi de cookies.
7. Se coc timp de 8 - 10 minute, pana marginile cookies-urilor capata o tenta brownish si mijlocul este inca destul de moale la atingere. Nici o grija, dupa ce le scoatem din cuptor, interiorul se coace in continuare. Dupa 2-3 minute de stat in tava, transferam prajiturelele pe un cookie rack. Acest pas e foarte important daca vrem niste cookies crocante in exterior dar moi in interior.

No comments:

Post a Comment