Mi-a fost frica ceva timp de anghinare, nu stiam cum sa incep. M-au convins ca merita incluse in baza mea de date, cand le-am mancat la o taverna basca, pe post de pincho (frigaruie) si au fost absolut delicioase.
Pentru doua persoane ingredientele ar fi :
- 150 de grame de paste ( nu conteaza forma )
- 10 rosii cherry, injumatatite
- un pumn de masline negre, fara samburi, taiate felii
- 1 bucata de mozarella de 125 de grame, taiata cubulete
- 3 linguri de suc de rosii mai gros
- 2 linguri de supa de pui sau legume
- 100 ml de vin alb
- 250 de grame de miez de anghinare ( eu am folosit varianta congelata, dar cel mai bine merge cu anghinare proaspat curatata, voi ajunge si acolo ) anghinarea la borcan, in apa e cam moale si fara textura pentru paste
- zeama de lamaie
- 1 catel de usturoi tocat marunt marunt
- sare, piper, ulei de masline si busuioc proaspat
Pentru preparare :
1. Anghinarea se curata de orice frunza tare ( se mananca doar miezul pentru ca restul frunzelor de la exterior sunt aproape lemnoase ) si se stoarce jumatate de lamaie repede peste, pentru a evita oxidarea.
2. Intr-o tigaie adanca, se incinge 1 lingurita de ulei de masline si se pune usturoiul mai intai, pentru a elibera aroma. Se pune si anghinarea in tigaie, pana capata putina culoare. Dupa aproximativ 5 minute, punem rosiile si maslinele.
3. Urmeaza vinul, care se adauga putin cate putin si asteptam 1 minut pana se evapora alcoolul. Deja ar trebui sa miroasa foarte bine.Se toarna in tigaie sucul de rosii si supa de pui.
4. Acum asteptam pana mai scade sosul, cam 5 - 10 minute. Timp in care putem sa punem pastele la fiert.
5. Se sareaza, pipereaza, se adauga busuiocul proaspat tocat si mozzarella cubulete. Amestecam in tigaie pastele fierte si scurse.
6. Nu se poate fara parmezan proaspat ras, fix inainte de a servi.
Pe curand !
No comments:
Post a Comment