Chiar nu mai stiu de unde am luat reteta, stiu sigur ca am mai adaptat cantitatea de zahar si se facea cam asa :
Ingrediente
- 2 oua
- esenta de vanilie, coaja de lamaie
- 1 lingura de zahar brun
- 2 linguri de smantana
- 2 linguri de iaurt
- 1 lingurita rasa de praf de copt
- faina cat cuprinde ( trebuie sa iasa in final aluatul ca unul de pandispan, conteaza aici si tipul de faina dar cred ca am pus cam 7-8 linguri .... dar cel mai bine mergi pe intuitie )
Se amesteca ingredientele lichide, se bat bine cu un tel sau un mixer. Se incorporeaza si faina amestecata cu praful de copt, treptat, sa nu faca cocoloase.
Intr-o tigaie non stick pui o picatura de ulei de floarea soarelui si torni 2 linguri de compozitie. Mie mi-au iesit cam 6 clatite cu un diametru de 10 cm. Se intorc la un interval aproximativ de 2 minute.
Cu banane, miere si stafide am facut un combo delicios, imbogatind gustul acrisor al clatitelor.
Dureaza fix 4 minute sa faci aluatul si inca 10 - 15 minute sa le coci, chiar mai putin daca lucrezi la 2 tigai ... cum e indicat :D No biggie.
No comments:
Post a Comment