Thursday 28 January 2010

Fructe de padure si papile gustative fericite

Cam asta iese cand incerci sa faci un tort pentru cel care te face sa zambesti in fiecare zi.
Am inceput cu blatul care e facut cu 1 cana de faina si 2 cani de pudra de migdale, 4 oua, jumatate de pachet de unt si esente. Dar nu mi s-a parut indeajuns asa ca am mai facut un fel de bezea din 2 albusuri de ou si pudra de migdale, acesta urmand sa fie al treilea strat.
Am mai facut si un sirop de fructe de padure, din fructe de padure pasate si 2 linguri de zahar brun.
Crema am facut-o  aproape ca pe una de tiramisu, doar ca in loc de marsala am folosit un vin alb demi sec, 300 de g de mascarpone si 400 de g de frisca. S-a pastrat in final aroma vinului alb fix cat sa-i dea o intorsatura interesanta.
Urmand ansamblarea clasica cu blat, sirop, crema, fructe, blat, sirop, crema, fructe, blat, frisca, fructe, a iesit bunatatea din imagine.

No comments:

Post a Comment