Tuesday 1 June 2010

Ratusca cu sos de prune

I`m back !
Cea mai buna carne dupa parerea mea, pieptul de rata chiar daca suna complicat, nu e chiar asa greu de facut. Merge combinat cu arome mai dulci si spicy. 
Ingrediente :
1 piept de rata 
4 prune
100 ml de vin rosu
2 cuisoare si o idee de praf de ghimbir
sare
piper
putin ulei de masline

Pieptul de rata se condimenteaza cu sare, piper, se cresteaza pe partea cu grasimea si se perpeleste in tigaie, cam 2 minute pe fiecare part, dupa care se baga intr-o tava la cuptor, sub grill inca 10 - 15 min. Depinde cum vrei sa fie de facut. Eu as merge asa la mijloc, dar avem persoane in jur care nu agreeaza ideea de `in sange`. 
Intre timp prunele se taie feliute subtiri subtiri si se pun intr-o tigaie non stick, la foc mic. Cand incep sa isi lase sucul in tigaie, se toarna vinul rosu, cuisoarele, ghimbirul si asteptam pana capata consistenta unui caramel si miroase asa vag a cazan de tuica :)). Don`t worry, va avea un gust minunat si nu e panica daca sari peste cuisoare si ghimbir, ele doar dau un extra kick dar nu sunt personaje principale.
Pieptul de rata se taie feliute, conform crestaturilor de la primul pas si se toarna sosul de prune peste si pe langa. 
Eu l-am facut cu un piure de cartofi, facut din cartofi si iaurt, ca sa contrasteze cu dulceata prunelor. Insa feel free to experiment, ideea e sa ai acolo o antiteza in farfurie.

Enjoy!

No comments:

Post a Comment