Thursday 28 January 2010

Chicken Fajita

Am gasit pe net multe retete de fajita si am facut cum fac de obicei, incerc sa extrag din toate ce cred ca imi place mai mult si daca reusesc, mai pun si ceva de la mine.
Asadar, asta e rezultatul research-ului meu despre fajita de pui.
Esential este sa marinezi puiul cel putin 30 de min - 1 ora in frigider. Genial se marineaza orice carne intr-o punga de congelator, din aia cu "fermoar", doar trebuie sa-l framanti putin dupa ce ai pus carnea si toate ingredientele de marinat si se patrunde instant si egal.
Eu am folosit cam 400 de g de piept de pui si pentru marinata : ulei de masline, usturoi taiat mic mic, suc de lime, cat mai mult, un strop de scortisoara, sare si piper.
Asa, cand e gata puiul marinat, se arunca intr-o tigaie adanca din aia gen wok ( marinata avand deja ulei de masline,puiul nu se va lipi daca tigaia este cat de cat de calitate ). Plus ca acum poti sa-ti exersezi figurile de wannabe chef sa arunci cu mancarea prin aer cum ai vazut ca face Gordon, Jamie sau cine iti place. Poti adauga cu cateva minute inainte sa fie gata carnea si 1 ardei rosu, taiat fasii.
Celelalte ingrediente pentru o fajita gustoasa ar fi guacamole ( pe care eu il fac cu feta asa ca aici intervine amprenta :) ) iaurt sau smantana, eu am pus iaurt sa fie mai light si salata verde.
Variatiile pe aceasta tema sunt multiple si sunt sigura ca la fel de delicioase. Era sa uit, mai ai nevoie si de tortilla :P sau cred ca merge si o lipie arabeasca, dar mai buna cu tortilla putin incalzita.




Fructe de padure si papile gustative fericite

Cam asta iese cand incerci sa faci un tort pentru cel care te face sa zambesti in fiecare zi.
Am inceput cu blatul care e facut cu 1 cana de faina si 2 cani de pudra de migdale, 4 oua, jumatate de pachet de unt si esente. Dar nu mi s-a parut indeajuns asa ca am mai facut un fel de bezea din 2 albusuri de ou si pudra de migdale, acesta urmand sa fie al treilea strat.
Am mai facut si un sirop de fructe de padure, din fructe de padure pasate si 2 linguri de zahar brun.
Crema am facut-o  aproape ca pe una de tiramisu, doar ca in loc de marsala am folosit un vin alb demi sec, 300 de g de mascarpone si 400 de g de frisca. S-a pastrat in final aroma vinului alb fix cat sa-i dea o intorsatura interesanta.
Urmand ansamblarea clasica cu blat, sirop, crema, fructe, blat, sirop, crema, fructe, blat, frisca, fructe, a iesit bunatatea din imagine.

Saturday 23 January 2010

Salata mediteraneana cu feta

Vinete si scortisoara ? DA.
Cum ziceam : vinete taiate cubulete , cu scortisoara si sare presarate si putin ulei de masline, la cuptor cam 30 de min. Fasole verde frantuzeasca, pusa in apa care fierbe, cu sare, maxim 5 min. Ardei copti si curatati de coaja, seminte de rodie si branza feta.
Dressing-ul are 3 linguri de ulei de masline, 1 lingurita de miere, zeama de la o lamaie, 1 lingurita de otet balsamic si un catel de usturoi zdrobit.

Scurt si delicios.


Monday 18 January 2010

Party food sau food party .... win win situation





masline cu branza feta













creveti in crusta de susan














home made guacamole cu branza feta si tortilla 






piept de pui cu miere si lamaie















rosii in caramel de zahar brun si susan, cu emmental
ideea luata de aici





Tuesday 12 January 2010

Rezultatul sondajului - savarina

Da, nu am uitat de provocarea cu prajitura castigatoare, ma gandesc la ce si cum.
Am avut intre timp un proiect mai important, dar despre asta in urmatorul post.

Tort pentru mama

Tot din arhiva de vacanta  : tortul pe care l-am facut de ziua mamei mele.
Am vrut sa fiu fata buna si am intrebat toata familia cam de ce tort ar avea chef. Printre raspunsuri ciocolata, ciocolata, ciocolata aaa..si ciocolata. Zis si facut :
Blatul l-am facut  dupa o reteta de rich, deep chocolate brownie, chiar nu mai tin minte exact ce ingrediente si inspiratie am avut. Lucru sigur a fost ca am crescut cu totii asa ca nu m-am indurat de ultima suta de ml  de Jack care ramasese pe fundul sticlei si am facut un sirop strong. Asa deocamdata blat + sirop.
Cremele : una dintre ele este bineinteles de ciocolata, o reteta clasica de ganache : ciocolata topita cu smantana lichida. Cea de a doua este rezultatul bucuriei mele nemasurate de a gasi in orice supermarket din Anglia toate felurile de smantana lichida si chestii de genul . Contine asa : double cream, single cream, creme fraiche si putina soured cream plus vreo 2 linguri de gem de visine.
Asamblat ca in imagine si gata, aproape cel mai de ciocolata tort posibil. Bineinteles, inca un ingredient : multa dragoste, ca  pentru mama asa :)


Thursday 7 January 2010

Turta dulce

Oh, am cam somat sarbatorile astea cu posturile pe blog dar asta nu inseamna ca am stat degeaba.
Asa ca prima de pe lista de Craciun : turta dulce. Reteta se gaseste aici, asa ca nu are rost sa-mi mai bat eu capul cu ce si cum :P. Singurul tips ar fi ca devine din ce in ce mai buna dupa vreo 2-3 zile de stat intr-o cutie / borcan.