Saturday 20 March 2010

Cheesecake cu capsuni


I think I am biased towards the cheesecake side. 



Extrem de simplu de facut, ai nevoie de :

175 de grame de biscuiti digestivi
1 lingura de lapte
2 linguri de unt topit
300 de grame de branza de vaci sau ricotta
250 de grame de mascarpone
250 de grame de creme fraiche ( smantana normala, nu lichida cu 30 % grasimi )
125 de grame de zahar brun
2 galbenusuri de ou
1 lingura rasa de amidon
vanilie ( pastaie, concentrat sau esenta, in ordinea preferintelor )
coaja rasa si sucul de o lamaie

Biscuitii pisati marunt se amesteca cu untul topit si lingura de lapte pana  formeaza o masa compacta. Blatul obtinut se pune intr-o forma de tort cu fundul detasabil ( cred ca a mea e de 26 de cm diametru ) si se niveleaza.
Restul de ingrediente sa amesteca in ordinea numarului de pe tricou  cu ajutorul unui mixer. Se toarna compozita peste blat si se pune in cuptorul preincalzit pentru 30 - 35  de minute ( pana nu mai  e ca flubber cand o misti ), la 180 de grade Celsius. 
De aici poti varia cu diverse fructe. E important sa o lasi sa se raceasca in forma, cam o ora si abia dupa aceea sa pui fructe deasupra.
Am ales varianta cu capsuni : 300 de grame de capsuni si 2 linguri de gem de capsuni. Gemul de capsuni se incalzeste putin intr-o craticioara la foc mic, pana devine mai lichid. Se amesteca capsunile taiate felii cu gemul and there you go : cheesecake cu capsuni.
Exista 2 variante de cheesecake : cea cu oua, care se coace si cea fara oua, in care pui gelatina  si nu ai nevoie de cuptor. Prefer oricand varianta care se coace, e mult mai fin si mai cremos amestecul de branza. 


No comments:

Post a Comment