Wednesday 10 March 2010

Turkey meatball spaghetti

Pastele nu trebuie sa fie neaparat ceva de speriat cand vine vorba de calorii. Combinandu-le cu cea mai slaba carne, cea de curcan, poti obtine un fel de mancare absolut delicios si guilt-free.
Reteta este putin adaptata insa o portie de spaghetti  ( 85 de gr de paste uscate si 125 de grame de carne de persoana ) are cam 550 de kcal. Asa pentru comparatie, o portie de paste carbonara are cam 1000 de kcal si cele alioli, cam 400 kcal.  Sa mai zic si ca are un continut extrem de scazut de grasimi ?
Ingredientele pentru 2 persoane :
- 170 de gr de paste ( nu e chiar atat de greu de ochit ...imparti cutia in jumate, dupa aia in sferturi si tot asa, ca problema cu butoaiele din Die Hard )
- 250 de grame de piept de curcan ( daca poti sa cumperi deja tocat, magnific)
- 2 linguri de stafide
- o mana de patrunjel tocat
- 1 catel de usturoi pisat
- sare, piper
- 1 lingura de ulei de masline
- 2 linguri de vin alb sec
- 1 cutie de rosii decojite
- 100 ml de supa de pui
What to do? :
daca ai cu ce sa toci pieptul de curcan, bine, daca nu, faci un efort titanic si tai carnea marunt marunt, si o amesteci cu stafidele tocate, patrunjelul, sarea, piperul si usturoiul.  Executi rapid chiftelutele si le pui la prajit in tigaie intr-o lingura de ulei de masline. Daca ai grija merge si fara faina, trebuie sa ai rabdare sa le intorci pe fiecare in parte cu un cleste, in nici un caz cu furculita.
Cand sunt aproape gata pui cele 2 linguri de vin, mie mi se pare ca acest pas, sigileaza aromele in chiftelute :)). Va dati seama ca pe aici vine adaptarea.
Intr-o alta oala, separat se scade continutul cutiei de rosii decojite si supa de pui pana ajunge la o consistenta considerabil de groasa, gen spaghetti sauce.
Pastele se fierb, conform indicatiilor de pe cutie.
La final, se toarna in ordine sosul si pestele peste chiftelute. Give it a good stir. Eat `till you drop :)

No comments:

Post a Comment