Friday, 12 March 2010

Pizze

Am descoperit ca mi se pare foarte rewarding sa fac orice fel de aluat sau activitate care implica faina si framantat. Sounds kind of stupid si insignifiant, dar ai o bucurie anume cand vezi ca ce ai plamadit tu inainte, se transforma intr-o bunatate de paine, blat de pizza, cozonac etc.
Cazul de fata, blat de pizza ... si pe cine sa asculti cand vine vorba de pizza daca nu pe master Jamie. Pentru ca el o zice mai bine ca mine, link-ul aici .
Am folosit jumate din cantitati si tot a iesit aluat pentru vreo 4 pizza. Se poate tine in frigider vreo 2 zile asa ca nu a fost panica. De aceea au iesit 2 randuri de pizza.
Primul rand a fost cu jamon serrano, ciuperci, mozzarella si bineneinteles sos de rosii. Sos de rosii facut  ad hoc din 2 catei de usturoi, zdrobiti cu lama cutitului, 1 lingura de ulei de masline si o cutie de rosii cubulete. Se prajesc 1 min cateii de usturoi in uleiul de masline. Se adauga rosiile cubulete si se lasa pe foc cam 15 min pana scade cam la jumate. La sfarsit o lingurita de zahar brun si oregano uscat. Mult mult mai bun, decat orice ketchup.
Al doilea rand a fost cu ansoa ( am folosit fileuri in ulei de masline, dar ideal ar fi cu ansoa marinata in otet, are un  gust mult mai putin intens ), masline verzi, rosii cherry, mozzarella si parmezan.

No comments:

Post a Comment