Thursday 29 April 2010

5 minutes tuna salad

Pentru cei care nu gatesc, scuzandu-se ca nu au timp :
1. Speli o salata verde.
2. Deschizi 2 cutii mici de file de ton in ulei de masline ( conteaza sa fie bun gen Rio Mare sau Calve, in orice caz marci italienesti sau spaniolesti ) si le scurgi bine de ulei
3. Deschizi o cutie de porumb fara zahar adaugat ( cred ca Bonduelle )
4. Desfaci o punga de baby spanac.
5. Deschizi o cutie de smantana cu 15 % grasimi.
6. Pui ingredientele in straturi : salata verde, porumb, ton, baby spanac, smantana ( doar vreo 6 lingurite), poti sa mai pudrezi si cu parmezan.
7. Nu se poate fara un splash de ulei de masline si putina sare ( pentru salate, merita investit intr-un borcanel de fleur de sal . Fleur de sal este o sare marina de o granulatie mult mai mare ca cea a sarii de mare. Se culege manual si daca stau sa traduc ce scrie pe wikipedia, suna ca naiba in Romana si nu am eu asa un mestesug al cuvintelor asa ca puteti sa dati search. Ce va pot spune sigur este ca dupa ce o sa gustati fleur de sal, o sa vi se para putin  amara sarea normala. Functioneaza insa doar nedizolvata , de exemplu se pune pe friptura inainte de a fi mancata  sau in sosuri de ciocolata, sarea avand intotdeauna rol de potentiator de aroma asa ca in cantitati mici, imbogateste orice gust).

No comments:

Post a Comment