Thursday 15 April 2010

Spaghetti integrale cu creveti si baby spanac

Ca tot eram in pauza de heavy stuff : paste integrale cu fructe de mare si verzituri, ce poti sa ceri mai mult?
Pastele astea integrale nu ingrasa mai putin dar au cu vreo 60 % mai multe fibre decat unele normale, prin urmare se digera mult mai repede ( asa ca bonus mai sunt si de provenienta bio)
Singurul pacat facut : am bagat o lingura de smantana in sos. Sa va zic :
- 180 de grame de spaghetti integrale ( pentru 2 portii
- o cutie de rosii decojite
- 2 catei de usturoi
- 100 de ml de vin alb
- 20 de creveti marisori
- o lingura de smantana lichida
- o mana de parmezan proaspat ras
- 2 maini de spanac tinerel ( baby - mi-a schimbat parerea despre spanac, care e mult mai bun crud decat gatit )

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe pachet.
Pentru sos, mai intai se perpelesc cateii de usturoi, tocati marunt marunt, 30 de secunde intr-o tigaie, impreuna cu un splash de ulei de masline.
Se toarna vinul si se asteapta 1 minut pana se evapora aproape de tot. Urmeaza rosiile decojite, tocate marunt, care se lasa pe foc cam 15 min, pana sosul scade la jumate.
Bineinteles, se sareaza, pipereaza si se pune smantana. Crevetii - in cazul in care sunt deja facuti, doar se incalzesc in sos, cu 2 minute inainte de a inchide focul.
Se toarna pastele  si spanacul in tigaia cu sosul de rosii si creveti, se amesteca cu grija si aproape gata. Mai ai doar sa le aranjezi in farfurie si sa arunci niste parmezan deasupra.
Concluzia e ca la aceasta reteta conteaza mult respectarea locului fiecarui ingredient. Sosul de rosii si usturoi trebuie sa fie bine facut si scazut mult, crevetii doar se incalzesc, ca sa nu mancam bucatele de cauciuc, spanacul doar se amesteca in pastele fierbinti, vrem sa-si ia putina aroma dar sa ramana crunchy.

Bun de tot!

No comments:

Post a Comment