Sunday 18 April 2010

Lebanese night

Nimic complicat sau fancy, dar bun si sanatos.
Hummusul este un subiect deja abordat si sper eu, explicat asa ca ne vom opri la mutabal.
Ca si hummusul, se regaseste mai in toate bucatariile din Orientul Mijlociu, de aceea are mai multe retete. Ce am facut eu se executa ca o salata de vinete, fara maioneza, cu iaurt gras, chimen si usturoi.
Ai nevoie de 2 vinete mai mari, pe care le bagi la cuptor, dupa ce le-ai intepat cu furculita de cateva ori, ca sa nu explodeze. 20 - 30 de minute la 200 de grade sub grill, si gata ai scapat de mizeria princinuita de regula de coptul vinetelor.
Se curata si se lasa la scurs cam 15 minute, dupa care se maruntesc bine cu un cutit de plastic ( foarte util pentru taiat salata ).  Se pun peste vinetele tocate vreo 2 linguri de iaurt gras, 1 pinch de  chimen, jumatate de catel de usturoi pisat, putina zeama de lamaie. Bineinteles, ingredientele pot varia in cantitate, dupa gust.
Asta a fost, simplu, nu ?
Daca mai pui langa hummus si mutabal, multe legume proaspete, taiate si niste salata ... sanatate curata !



No comments:

Post a Comment