Asa am citit ca se prepara crevetii, pe coasta Amalfitana, undeva pe langa Napoli :
se iau cam 100 de g de creveti de persoana ( cruzi sau fierti ), daca inca au carcasa, se elimina ( eu am stat sa decojesc vreo 40 de creveciori din aia cu antenute, ochi mari si negri, asa ca mai bine ii cumperi decorticati)
Inainte cu vreo 30 de min se inmoaie frigaruile de lemn in apa, pentru a preveni arderea lor la cuptor.
Urmeaza sa prepari o marinata din 2 linguri de ulei de masline, o mana de frunze de menta proaspata tocata, 1 catel de usturoi tocat, pisat whatever si sucul de la o jumatate de lime. Cam astea ar fi proportiile pentru 250 de g de creveti.
Se pun sosul de marinat si crevetii intr-un bol sau punga zip lock, minim 30 de min.
Intre timp se incalzeste cuptorul pe grill cam la 180 de grade C. Asa, si acum partea "fun" in care trebuie sa pui crevetii pe bat si dati prin bread crumbs ( o felie de paine mai veche, faramitata sau grisine cu ulei de masline, pisate dar in orice caz nu pesmet din ala mic, ideea e sa fie asa ca o sare grunjoasa ).
La cuptor 3 min pe o parte dupa care se intorc si se mai lasa inca 3 min. Daca nu ai grill la cuptor, cred ca merg si pe gratar normal.
Nu strica niciodata niste extra menta si extra lime.
No comments:
Post a Comment