Tuesday, 16 February 2010

Ciorba buna trece mahmureala rea .....cum zicea Carmen acum vreo 2 zile :)

Pentru prima data si ceva romanesc, o ciorba. Again,e discutabila numirea ciorbei ca fiind ceva romanesc, cuvantul in sine avand origini arabesti (shorba) iar metoda de preparare e amestecata cu prepararea borsului rusesc, dar cand mi se face dor de casa, tot o ciorba de vacuta cu smantana si ardei iute poftesc. Nu as numi-o traditionala ci clasica, din categoria comfort food, foaaaaarte buna sambata sau duminica dimineata cand incearca raul sa iasa din tine si iti plange trupul zdrelit de mojito/bere/vin etc. cu o seara inainte.
Cat despre reteta, cred ca cea mai buna e ciorba facuta de mama / tata, asa ca puneti mana pe telefon pentru indicatii pretioase de la parinti, bunici. 
Dar descrierea ar fi cam asa : Ciorba de perisoare ( carne de vita slaba tocata, ou, patrunjel si orez), dreasa cu ou si smantana, acrita cu lamaie si imbogatita cu leustean si patrunjel.

No comments:

Post a Comment