Wednesday 3 February 2010

Salata Nicoise

Daca vrei sa o arzi ca pe Coasta de Azur, ai nimerit bine. O cina super nutritiva, plina de vitamine si nici macar nu o sa iti para rau dupa.
Bine, reteta originala din salata frantuzeasca nu avea cartofi, ci inimi (miez)  de anghinare (artichoke, carciofi ). Dar de la carciofi la cartofi e diferenta de doua litere asa ca merge.
Asa, sa zic si ce se intampla in cazul de fata :
- cartofi noi, taiati cubulete, pusi intr-un vas roman de lut, cu o lingurita de ulei de masline, sare si piper, dati la cuptor cam 40 de min la 200 de grade cu grill-ul pornit, pana se rumenesc
- rosii cherry injumatatite
- fasole verde, proaspata, oparita ( am gasit si termenul pentru tinut in apa fierbinte, deci nu e suparata fasolea doar semi-fiarta )
- no onion in my kitchen dar se poate pune si asa ceva
- salata verde romana si radicchio
- masline
- oua fierte ( nu am pus de data asta )
- ton bucati (nu fulgi) in ulei de masline, scurs foarte bine
- un dressing cu 1 lingura de otet balsamic, 4 fileuri de ansoa tocate marunt, zeama de lamaie si 1 lingura de ulei de masline
- daca vrei sa impresionezi, fancy asa, poti descompune salata in ton proaspat la gratar, ansoa marinate si restul de ingrediente as a side dish si cu dressing-ul peste legume.
Noua descoperire : combinatia de cartofi copti si ulei balsamic este GENIALA ( stiau ceva englezii cu chipsurile lor cu otet, sunt oribile...dar le inteleg intentia).
Bon appetit ! nous mangeons, vous mangez.

No comments:

Post a Comment