Saturday, 28 November 2009

Friptura de vita cu sos de mascarpone si piper verde

Mi-a venit ideea cu sosul de mascarpone, cand ma uitam la smantana lichida pentru gatit gatit, pe ambalaj si am vazut ca nu prea are legatura cu laptele ci mai mult cu E-urile. 
Mascarponele e safe din acest punct de vedere. 
Friptura se pune pe gratar, nu e nici o filosofie. Inainte de a fi gatita,  totusi, e bine sa o usuci cu un servetel de hartie,  si sa nu-i pui sare de la inceput, pentru ca sarea absoarbe apa din carne si nu o sa mai fie asa frageda. 
Sosul de mascarpone e la fel de simplu. Se pun doua linguri de mascarpone intr-o tigaie, o lingura de lapte, multe boabe de piper verde si putin piper alb macinat. 
E minunata combinatia dintre cele doua tipuri de piper si textura cremoasa a sosului.

Nu ai nevoie de garnitura pentru acest fel, ca sa te bucuri cum trebuie de arome, ajunge niste salata verde aruncata in farfurie.


1 comment: