Superfericita ca am gasit in sfarsit zmeura, intr-un periplu prin Boqueria, m-am tot gandit sa-i gasesc cel mai bun sens culinar.
De ceva timp tot ma ademenea ideea de chesecake asa ca cele doua lumi s-au intalnit la mine in cuptor.
Primul strat are biscuiti digestivi, pisati, inmuiati cu unt topit, amestecat cu lapte ( m-am gandit ca este prea mult unt, cat se recomanda in retetele de cheesecake). Crema de branza e constituita din mascarpone, branza proaspata de vaca ( bine, de vaci...dar tot nu o sa inteleg de ce branza de vaci, telemea de vaca si ciorba de vacuta), 2 oua, rom, vanilie si zmeura invartita in mixer.
Dupa ce ai pus crema de branza peste stratul de biscuti, se lasa la cuptor la foc mic, cam 35 -40 de min. Foarte important este sa o lasi sa se raceasca cam o ora.
A iesit foarte light, asa pentru Anca :P, are doar doua linguri de zahar brun.
No comments:
Post a Comment