Saturday 12 December 2009

Shish taouk

Un fel minunat de a prepara plictisitorul piept de pui. Se regaseste in majoritatea bucatatiilor tarilor din Orientul Mijlociu si sunt doua tipuri de sosuri pentru marinat, unele bazate pe suc de rosii si unele pe iaurt.
Eu l-am facut pe cel cu iaurt, alaturi de multe alte condimente si mirodenii. Se face cam asa :
se taie pieptul de pui cubulete, se pune intr-o punga resealable si tot in punga mai ajunge si un iaurt gras ( cel dietetic e pentru dieta si atat ),  catei de usturoi intregi, zeama de la o jumatate de lamaie, un pinch de scortisoara, o lingurita rasa  de chimen macinat, o lingurita rasa de piper si un strop de miere.
Se inchide punga si se framanta bine pana cand vezi ca s-au amestecat toate ingredientele. Se tine la rece minim  ore, dar cel mai bine ar fi o zi, cum am facut eu.
Ramane doar de prajit bine totul intr-o tigaie adanca / wok, cu 2-3 picaturi de ulei de masline.
Chimenul si scortisoara fac treaba buna impreuna in imbierea cu arome iar iaurtul fragezeste foarte bine carnea.

No comments:

Post a Comment