Explicatia cred ca e destul de simpla ...in varianta fara tahini aduce foarte mult cu fasolea batuta. Deducem de aici ca e extrem de simplu de facut.
Daca ai noroc sa gasesti naut gata fiert, la borcan... perfect. Daca nu, s-ar putea sa ai batai de cap cu inmuierea si fierberea nautului. E mult spus, batai de cap, doar ca trebuie inmuiat in apa cu 12 ore inainte, si dupa aceea fiert vreo 2-3 ore, in functie de duritatea apei in care se fierbe.
Sa zicem ca ai nautul fiert ( 400 de g ), il pui intr-un bol mare, adaugi 1 lingura de crema de susan - tahini, se numeste si se gaseste la macelariile arabesti. Pastrezi putina zeama in care a fiert nautul, sau pe cea din borcan pentru a o adauga treptat la final, pana ajungi la consistenta dorita. Cu un blender, pasezi bine boabele, si pui treptat zeama de mai sus. Mai adaugi si 2 linguri de zeama de lamaie, 3 linguri de ulei de masline extravirgin si 1 catel de usturoi. Se continua cu pasatul si cand e gata poti presara chimen macinat si chilly.
Sa nu uitam si de mugurii de pin.
P.S. : Pentru George, stiu ca iti era dor de hummusul asta :)
Mahhh...din pacate la noi in gasca e plin de humus hateri. Cum ar fi ateu, cu john...perie...ca doar e prea ciudat :)) Acu nu stiu cu ce seamana da' nah...te pui cu ei? Insa mie chiar mi-e pofta :)
ReplyDelete