Tuesday 8 December 2009

Tarta cu capsuni

Am ajuns si la capitolul tarta. 
Reteta pentru aluat este super simpla : 90 gr de unt, 1 lingura de zahar, 3 linguri de apa, putina sare, 1 lingura de ulei vegetal si 150 gr de faina. Toate ingredientele in afara de faina, se pun intr-un vas termorezistent ( ce inginereste suna ) si dupa aceea la cuptor timp de 15 min, pana untul capata o culoare brownish ( atentie nu maro ci doar inspre maro ). Dupa ce se scoate vasul termorezistent din cuptor, se arunca repede faina si se amesteca. BE CAREFUL !!! este foarte fierbinte. 
Avantajul acestui aluat este ca nu trebuie rulat sau taiat, asa ca il pui direct intr-un alt vas termorezistent sau o forma de tarta, daca ai. Cu degetele se intinde in forma, pana incepe sa arate ca o baza de tarta. La cuptor 15 min si gata. A, inainte se inteapa cu furculita cel putin de 10 ori si nu mai e nevoie sa pui hartie de copt si boabe de fasole ca sa nu se umfle. 
Se raceste bine si urmeaza crema de vanilie, care va ramane o reteta secreta deocamdata. Am stat vreo ora si am descantat-o ca un druid, la bain - marie, asa ca va fi si plictisitor sa descriu procesul. Cert este ca am facut-o asa din inspiratie si nu dupa o reteta. 
E lesne de inteles din poza ca urmeaza capsunile si gelatina. Piece of cake !







No comments:

Post a Comment